Ивама Шиншин Аики Шуренкаи


Ние го чуваме и споделуваме големото влијание на мојот татко Морихиро Саито додека остануваме верни кон техничкото и духовното наследство оставено од Оснивачот Морихеи Уешиба

Ние континуално се усовршуваме преку интензивно и систематско вежбање на кихон, и веруваме дека секоја тренинг сесија е единствена прилика да се осеќаме поблиску до Оснивачот. Јас прво го применувам овој константен тренинг врз себеси.

Хитохиро Саито


Ивама Шиншин Аики Шуренкаи Италија


Алесандро Титарели Сенсеи

во 1973 тој ја почнува неговата Будо едукација со Џудо, Карате и Аикидо.

Во 1976 почнува да учи Аикидо

Во 1984 почнува да го учи Такемусу Аики Ивама Стилот

Во 1985 го среќава Морихиро Саито Шихан

Во 1991 го среќава Хитохиро Саито Шихан

Од 1992 периодично оди во Ивама,Јапонија

Од 1984 го следи учењето на Саито фамилијата, и тој е национален претставник на Ивама Шиншин Аики Шуренкаи за Италија

Во 2006 Хитохира Саито му доделува 7-ми дан во Ивама

Во 2015 добива 8ми дан од Хитохира Саито соке


денто Ивама Рју Такемусу Аикидо Турција


Мехмет Ситки Догу е роден во 1960. Тој почнува да вежба боречки вештини на тринаесет годишна возраст. Има 5-ти дан во Ивама Рју Аикидо. Тој е ученик на Морихиро Саито и неговиот син Хитохиро Саито.


денто Ивама Рју Аикидо Португалија

Шихан Тристао Да Куња 8дан


Такемусу Аики Доџо Ерланген

Норберт `Ники` Швиерзок сенсеи 6дан

Аикидо Академија

Братислав Стајич има богато професионално искуство како тренер со 29 години активно тренирање. 6-ти Февруари 1979 почнува да вежба аикидо кај Љубомир Врачаревич,и се до денес активно се бави со оваа вештинаИвама Шин Шин Аики Шуренкаи Венецуела

Рафаел Силва 4дан


Аики Шурен Доџо Чиле

Фернандо Делгадо 4дан